Péntektől ismét jár az adventi villamos

A cikk angol nyelvű változata: The Advent tram will run again from Friday

2022. november 24. 19:00

Az adventi és karácsonyi időszak látványossága az adventi villamos. A nosztalgiajármű idén nem a megszokott fénydíszítéssel, de hangulatos belső dekorációval bukkan majd fel a 2-es villamos vonalán és a főváros több különböző pontján.

November 26-tól ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval – írja az MTI a BKV Zrt. közlése alapján.

A girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel díszített UV nosztalgiavillamos karácsonyig közlekedik Budapest több pontján. 

A korábbi években a nosztalgia járművet több ezer izzóval világították ki (Fotó: bkk.hu)

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik.

A szerelvény november 26-án szombaton az 56A, 27-én vasárnap a 19-es, december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár – írja az MTI.

Forrás: MTI

Nyitókép: Elindul az adventi villamos a fővárosban (Fotó: bkk.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A fényvillamos most nem lesz fényes. Kari Geri minden ünnepi hangulatot elvesz a Budapestiektől.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó