Elkészült a Keleti pályaudvar akadálymentes utascentruma

2023. április 26. 9:00

A Keleti pályaudvaron a metróállomás és a vágányok közötti terület megújult, új mozgólépcsők, liftek, korszerű mosdó és akadálymentesített utascentrum épült.

A Keleti pályaudvar utascentrumát 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg – mondta Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára április 25-én a helyszínen tartott sajtóbejáráson. Az államtitkár közölte: az 1542 négyzetméteres utascentrum felújításának célja az volt, hogy a fővárosi pályaudvar megfeleljen a kor követelményeinek mind az utazók, mind a dolgozók szempontjából – olvashatjuk az MTI hírében.

A Keleti pályaudvar megújult utascentruma (Fotó: MÁV)

A felújított területen a sajtó képviselői megtekinthették az akadálymentesített új pénztárakat, lifteket, korszerű mosdókat, vandálmentes szanitereket és külön kialakított baba-mama szobát, amelyeket az utazóközönség május első hetétől használhat majd. A felújítás keretében a dolgozók számára modern irodákat, irattárat, pihenőt és teakonyhát, illetve más kiszolgálóhelyiségeket létesítettek.

Forrás: MTI

Nyitókép: Elkészült a Keleti pályaudvar utascentruma (Fotó: MÁV)

Összesen 4 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szürke, halványszürke, ezüstös szürke, sötétszürke, szürkés ezüst...


Nagyon szép lett az utascentrum. Már csak a pályaudvar külső homlokzatait kéne felújítani. A középső kapuzatot már évekkel ezelőtt renoválták, viszont az épület többi része, még a régebbi, mára kissé kopott sárga színben van. Így elég furán néz ki.


Nem tudom minek hagytak meg a lepcsot. A fene nem fogja hasznalni ha van lift es mozgolepcso is. Inkabb az utobbibol kellett volna meg egy par.
Ha belegondolok, hogy hanyszor kellett itt a husz kilos borondomet fel- es lecipelni... Elkepeszto, hogy 2023-ig tartott mire a civilizacio elerte a Keleti Palyaudvart.

Válaszok:
Sándor | 2023. május 11. 14:32

Minek hagytak meg lépcsőt, ha van lift, mozgóképcső?
Ember! Eszet nem tudok adni, de gondold el: Mi történik, ha kimegy az áram a fél városban? Volt és lesz még ilyen eset. (Londonban a legmélyebb metrómegállóba is lehet menni egy csigalépcsőn, és fel is lehet jönni, igaz kicsit fárasztó.)Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó