Hamarosan, még idén januárban megkezdődik a XIII. kerületben, a Dráva utca mellett a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca között található Dráva megújulása. A fejlesztés koncepcióterve 2023 tavaszára készült el, s mint a XIII. kerületi önkormányzat honlapjának friss hírében olvashatjuk, 268 millió forintot fordítanak a terület átalakítására, fejlesztésére.  

Tavaly beszámoltunk róla, hogy a park új térszerkezetet kap, a megmaradó szökőkút körül új pihenőfunkciót alakítanak ki, a nyugati oldalon napozórét lesz. A sík területre térplasztikai elemeket terveznek. Megjelenik majd a névadó Dráva folyó vonala oly módon, hogy a parkban az út vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát fogja idézi.

A Dráva park a felújítás előtt (Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu)

A munkálatok 2024. januárra tervezett megkezdéséről a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján is beszámolnak. Innen is kiderül, hogy a játszótér az eredeti helyén marad, de bővül a területe. Új játszóeszközöket is kihelyeznek, és játszódombot alakítanak ki. A gyerekek védelme érdekében új öntöttgumi burkolat kerül ide. A lakossági kérést figyelembe véve az idősek számára is használható fitneszeszközöket telepítenek a parkba. Új pihenőfunkcióként pingpong-, csocsó- és sakkasztalok is lesznek, valamint köztéri könyvszekrényt is elhelyeznek – derül ki a honlapról. 

A park terve (Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu)

Közölték azt is, hogy a meglévő fák közül egészségi állapotuk és balesetveszélyességük miatt hetet kivágnak,  de helyettük húsz nagy méretű fát ültetnek a területen. Emellett klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik majd a megújult Dráva parkot, melyekbe 10 ezer évelőt, díszfüvet és 4500 cserjét ültetnek.

A park felújítása várhatóan májusban készül el – olvasható a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján.

Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu

Nyitókép: Felújítják a Dráva parkot (Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu)