Mindszenty József hercegprímás érsek, bíboros tiszteletére május 3-án emléktáblát avattak a Belvárosi főplébánia-templom rózsakertjében, a templom külső oldalán – olvasható a Mai Belváros című lap májusi 9-i számában. Az ünnepségen dr. Osztie Zoltán plébános megemlékezett Mindszenty József vértanú 1948. augusztus 15-én, a plébánia alapításának 900. évfordulóján mondott beszédéről, idézte a bíboros szavait: „Ez a templom elbeszél, tanít, és végül eligazít az örök élet felé.” 

1948. augusztus 15-én mondott beszédet a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templom melletti Március 15. téren Mindszenty József bíboros  a plébánia alapításának 900. évfordulóján

„Mindszenty Józsefre példaként tekintünk, aki arra tanított minket, hogy a hazáért, az egyházért,  nemzetért és a közösségért kell élni Isten akarata szerint” – mondta dr. Osztie Zoltán. A plébános kiemelte: a bíboros emléktáblája figyelmeztet a hősiességre, arra, hogy a diktatúrával semmilyen formában nem lehet kompromisszumot kötni vagy szövetségre lépni.

Az emléktábla a Belvárosi templom rózsakert felőli külső oldalán található (Fotó: pestbuda.hu)

A tavalyi emlékévben több esemény keretében megemlékeztek a 75 éve történt jeles eseményről.

Forrás: Mai Belváros, 2024. május 9.

Nyitókép: Emléktáblát avattak Mindszenty József tiszteletére (Fotó: pestbuda.hu)