A Budapest portál beszámol arról: a főváros hosszú távú fejlesztési koncepciójával összhangban a pesti Duna-part mentén gyalogossétány és kerékpárút épül a Parlament és a Rákos-patak között, továbbá megtörténik a szomszédos területek rendezése is. A szándékok szerint mindez biztosítani fogja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a XIII. kerület és a Belváros között.

A kivitelezés már elkezdődött, 2017 tavaszáig a Margit híd és az Árpád híd közötti, XIII. kerületi déli partszakasz rendezése történik meg. A Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz megújítására a 2017-es budapesti vizes vb után kerül sor.

A budapesti önkormányzat céljai között szerepel a budapesti rakpartok komplex közterületi megújítása, a Duna-partok élhetőségének javítása.

A pesti alsó rakpart megújítása két szakaszban történik:

Az északi szakasz, mely a Moszkva sétány nevet kapja, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között fog húzódni, ahol a fejlesztésnek köszönhetően egy 7 méter széles (4 méter széles gyalogos felület, 2x1,25 méter széles kerékpárút, 0,5 méter széles berendezési sávval elválasztott) gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve a sétány melletti területek rendezése is megtörténik. Az északi szakasz kivitelezése 2016 októberében elkezdődött és 2017 tavaszáig tart.

A déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között egy jellemzően 6 méter széles díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel. A sétány mellett 2x1 sávos út létesül a Duna oldalán 3 méter széles parkolási felülettel, a támfal oldalán pedig 3 méter széles szervizsávval, 45 fokos parkolási lehetőséggel. A déli szakasz kivitelezési munkálatainak 2017 januárjának második hetében  kezdtek neki.

(Forrás: Budapest portál)