1. Átépítés a Bimbó úton: mit szólna ehhez Bánffy gróf?

A hajdani főúri lakhelyen egykor újságíróként Ady Endre is megfordult, nemsokára azonban jelentősen átépített homlokzattal, hatszintes épületként nyílik újra a Bimbó út 7.

2. Előbújt a budavári Lovarda!

A Vár Csikós-udvarán zajló építkezés új szakaszba lépett: az épület külső homlokzata gyakorlatilag elkészült.

3. Milyen lehetett Mátyás korában Buda?

Mátyás-emlékév van, a nagy király születésének 575., koronázásának 560. évfordulója alkalmából. Az uralkodó előtt tisztelegve mi is utánajártunk, mit adott Mátyás Budának, milyen város is volt ez az ő korában.

4. Budavári körkép – Látványosan formálódnak a régi-új épületek a Szent György téren

Az egykori Karmelita kolostor átépítése a végéhez közelít, a Lovarda kívülről már majdnem kész, és a Főőrség is mind jobban felismerhetővé válik.

5. Szecessziós kiállítás nyílt a megújult Ráth György-villában

A szecesszió világába látogathatunk a századforduló művészetét bemutató állandó kiállításon, amely a felújított Ráth György-villában, a Városligeti fasorban található. Megcsodálhatjuk a hazai és nemzetközi szecesszió mestereinek műalkotásait, a XIX. századi nagypolgári otthon pazar berendezését.

6. Tudta, mi állt régen a 100 éves Gellért Szálló helyén?

Száz éve adták át Gellért Szállót. A kor legmodernebb fürdőkomplexuma egy olyan forrás fölé épült, amely már évszázadok óta használatban volt: elsősorban a szegényebbek jártak ide..

7. Elkészült az új Andrássy úti székház: a héten költözik a Magyar Művészeti Akadémia

Két épület, a volt MÚOSZ-székház és a Bajza utca sarkán lévő szecessziós villa összekötésével alakították ki a Magyar Művészeti Akadémia új központját. A köztestület augusztus 21-től az Andrássy úti székházban folytatja működését.

8. Óriás állt a Duna partján: az Elevátor-ház története

A Nehru park helyén egykor egy egyedülálló árumozgató és raktárközpont állt, az Elevátor. A 135 évvel ezelőtt, 1883. február 2-án átadott épület egy világszínvonalú ipari berendezéssel járult hozzá a budapesti malomipar további gyarapodásához.

9. „Fővárostok nevét Budapestre kellene változtatni” – Tudta, ki Budapest keresztapja?

 „Fővárostok nevét Budapestre kellene változtatni, melly kevés év, sőt hónap mulva olly megszokottan ’s könnyen hangzanék mint Bukarest, ’s igy két város egyesülne, melly most nem legjobb szemmel nézi egymást.” Nemcsak a Lánchidat, az Akadémiát, az Óbudai Hajógyárat, a pesti terek fásítását, a lóversenyt, a budapesti malomipart köszönheti Budapest Széchenyi Istvánnak, hanem magát a főváros nevét is.

10. Elkészült a Miniszterelnökség irodaháza a Várban

Legalábbis kívülről: ez az az új épület, amely az egykori Püspökkert helyén, a Karmelita kolostortól északra lévő, eddig üres telket a jövőben uralni fogja.