Szálloda épül a Mikszáth Kálmán téren

Írta: Pestbuda.hu

2019. február 8. 10:14

A Mikszáth tér 3. és a Szentkirályi utca 36. területén hatemeletes szálloda épül, a térre néző 115 éves műemlék épület megújul.

A Kálvin tér közelében, a Palotanegyed szívében fekvő Mikszáth tér és környéke a város egyik legnépszerűbb sétálóutcás negyede. Pezsgő belvárosi hangulat, kávézók, szép belső udvarok, macskaköves utcák jellemzik az egyetemek és könyvtárak közelében.

A Mikszáth tér másik oldala

A Mikszáth tér 1954-ben, középen az Olvasó lány című szobor (Forrás: Fortepan)

A VIII. kerületi Mikszáth tér 3. szám alatti egyemeletes épület falán tábla jelzi, hogy hotelt fognak építeni a helyére. A 1904-ben épült eklektikus stílusú bérházat Joó Lajos tervezte, műemlék épület. Korábban a Lumen Kávézó és romkocsmák üzemeltek az udvarán.

A Mikszáth tér 3. napjainkban

A Józsefvárosi Önkormányzat oldalán megtalálható tervdokumentációból kiderül, hogy a Mikszáth tér 3.– Szentkirályi utca 36. helyén hatemeletes, 60 szobás szálloda épül, amelyet az Archimánia Építész Kft. tervezett. Az új tulajdonos, az MHC Hotel Company Kft.

A MHC Hotel Szentkirályi utca felőli bejáratának látványterve (Forrás: jozsefvaros.hu)

A Mikszáth téren épülő MHC Hotel épületének látványterve (Forrás: jozsefvaros.hu)

A megépülő szálloda főbejárata a Mikszáth téri épület lesz, amit felújítanak és kibővítenek. A földszinten bár, az emeleten irodák lesznek. A látványterv szerint az új homlokzat az eredetire emlékeztet. Az udvaron megmaradnak a fák. A Szentkirályi utca felől lehet majd behajtani az egyszintes mélygarázsba. Az új épületet a tervek szerint két év múlva tavasszal adják át.

Nyitókép: A Mikszáth téren épülő MHC Hotel épületének látványterve (Forrás: jozsefvaros.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Bár az új beépítéseknek nem vagyok a híve, de örvendezni e hírnek nem tudok.
A Mikszáth Kálmán téri épület, amely megújul nyugodtan kaphatott volna két eklektikus stílusban megálmodott emeletet, mint ahogy a jelek szerint a Szentkirályi utca felől lebontanak egy egyemeletes szép épületet, amelyre szintén húzhattak volna az épület stílusával megegyező két emeletet. Így eltüntetve a csúnya tűzfalakat.
Ami itt folyik a Fővárosban, az a külföldiekkel történő elárasztásról, az ingatlan árak feltornászásáról szól a Budapestiek kárára. https://www.google.com/maps/@4..!3m6!1e1!3m4!1sAUWrWn_8zR6XJUpIh7XnkA!2e0!7i13312!8i6656


Maradnak a tűzfalak és két új oda nem illő épület jelenik meg! És lebontanak egy szép épületet!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó