Ahogy korábban a pestbuda.hu is beszámolt róla, tízmedencés strand és gyógyfürdő építését tervezik a régóta funkció nélkül maradt józsefvárosi pályaudvar területén. A beruházás előkészítési munkáihoz a kormány most 200 millió forintot támogatást biztosított. Mint a jozsefvaros.hu írja: a koncepciótervek szerint – amelyeket Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője és Sára Botond, Józsefváros polgármestere korábban mutatott be – a területre egy gyűrű formájú fürdőt álmodtak meg gyógyászati és gyermekrészleggel, valamint élményfürdővel.

A szakvélemények szerint a volt józsefvárosi pályaudvar alatt 1300-1400 méter mélyen 70-72 Celsius-fokos hőmérsékletű víz található, amelynek összetétele megegyezik a Széchenyi és Paskál fürdő alatt lévő vízzel.


Látványkép a fürdő egyik belső medencéjéről (Forrás: jozsefvaros.hu)

Kocsis Máté korábban azt mondta, a belső-pesti kerületeket tekintve nincs elérhető közelségben strand a pesti oldalon, éppen ezért az egész főváros szempontjából értékes és turisztikailag vonzó lesz a beruházás. Sára Botond szerint a volt józsefvárosi pályaudvar – amely jelenleg barnamezős terület – kiváló adottságokkal rendelkezik. A polgármester úgy vélekedik, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a terület alkalmas lenne egy strand létesítéséhez, és a felmérések szerint a józsefvárosi lakosok szívesen igénybe vennék a szolgáltatást.

A koncepciótervek szerint a strandon egy gyűrű alakú fürdőépület helyezkedne el, amelynek közepén egy nyitott udvar lenne. A létesítményben helyet kapna egy egész évben működő gyógyászati részleg, élményfürdő, gyermekrészleg, nyári strandrész, szaunák és gőzkamrák, valamint kiszolgálóegységek. A tízmedencés fürdő mintegy ötszáz fős befogadóképességgel rendelkezne, amelyhez 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpártároló tartozna.

A Magyar Közlöny július 10-ei számában jelent meg, hogy a beruházás előkészítésének támogatására kormányhatározat szerint 200 millió forintot rendelnek.

Forrás: jozsefvaros.hu

Nyitókép: Látványkép a strandról (Forrás: jozsefvaros.hu)