Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal – írja az adventbazilika.hu.

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát​ (Fotó: adventbazilika.hu)

A budapesti Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, megelőzve többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289714 szavazat érkezett, a tavalyi szavazáshoz képest ezúttal húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

A gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett sok programmal, tematikus napokkal, és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket (Fotó: adventbazilika.hu)

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik éve rendezték meg. A rendezők célja, hogy „a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést nyújtsanak a látogatóknak”. 

Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket.

A kivilágított Szent István tér felülnézetből (Fotó: adventbazilika.hu)

Európa legszebb karácsonyi vására január 1-ig látogatható.

„Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Mint minden évben, így idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra – írják a közleményben.

Forrás: adventbazilika.hu, European Best Destinations

Nyitókép: Fényfestés a Bazilika épületén (Fotó: adventbazilika.hu)