Elkészültek a 3-as metró déli szakasza állomásainak látványtervei – olvashatjuk a m3felujitas.hu oldalon. A BKK itt bemutatja a Népliget, az Ecseri út, a Pöttyös utca, a Határ út állomásainak tervezett arculatát. A közlemény szerint a nemrég megújult Kőbánya-Kispest végállomáson jelentős változás nem várható.

Az építészeti tervezés fő célkitűzése az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző újszerű arculat kialakítása volt, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával. A tervek szerint 2020 őszén már korszerű terekkel találkozhatnak az M3-as metró utasai a vonal déli szakaszán.

A Pöttyös utca megálló látványterve (Forrás: m3felujitas.hu)

Ilyen lesz a Pöttyös utca metróállomás épülete (Forrás: m3felujitas.hu)

A Népliget megálló látványterve (Forrás: m3felujitas.hu)

Az Ecseri út megálló látványterve (Forrás: m3felujitas.hu)

Így a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között teljesen felújított, korszerű állomásokon lehet majd a szerelvényekre felszállni.

A déli vonalrész átadása után, várhatóan ősszel indul a középső szakasz felújítása: ekkor a Nagyvárad tér és a Lehel tér között zárják le a metróvonalat a forgalom elől.

Ugyanakkor már előzőleg elkezdődik négy megálló rekonstrukciója: az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson márciustól, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson pedig júliustól az őszi teljes lezárásig megállás nélkül haladnak át a szerelvények.

 

Várhatóan ősszel indul a középső szakasz felújítása: ekkor a Nagyvárad tér és a Lehel tér között zárják le a metróvonalat a forgalom elől (Fotó: wikipedia.hu)

A változásokhoz kapcsolódóan a BKK és a BKV Zrt. részletes tájékoztatást ad majd, kitérve az ajánlott útvonalakra és átszállási pontokra is. A metrópótlással kapcsolatban minden fontos információ elérhető a www.bkk.hu/m3felujitas címen a „Forgalmi információk" és az "Interaktív térkép” menüpont alatt – közölték.

Forrás: m3felujitas.hu, bkk.hu

Nyitókép: A Határ út megálló látványterve (Forrás: m3felujitas.hu)