Bezárták az Erzsébet-kilátót, az állatkertet, a fővárosi gyógyfürdőket

2020. március 21. 11:00

A koronavírus-járvány miatt a fővárosban lezártak több olyan nevezetességet, amelyet korábban a turisták jelentős számban látogattak, így az Erzsébet-kilátót, az állatkertet és a fővárosi gyógyfürdőket is. A múzeumok és a könyvtárak is zárva tartanak a veszélyhelyzet idején Budapesten.

A látogatók egészségének megóvása érdekében, a járványügyi veszélyhelyzet idejére a János-hegyi Erzsébet-kilátót, valamint a kilátó kávézót bezárták a XII. kerületi önkormányzat közleménye szerint.

A János-hegyi Erzsébet-kilátó jelenleg nem látogatható (Fotó: hegyvidek.hu)

A koronavírus elleni védekezés keretében a főváros több intézménybezárást is bejelentett: a múlt héten bezártak a budapesti gyógyfürdők és az állatkert is. A Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-től további intézkedésig nem fogad látogatókat.

A Fővárosi Állat- és Növénykert is bezárt a járvány idejére (Fotó: zoobudapest.com)

Bezártak a főváros fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak, beleértve a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár minden fiókintézményét.

Az összes fővárosi játszóteret lezárták a vírus terjedésének akadályozására. A Budavári Sikló március 23-27. között karbantartás miatt zárva tart.

Forrás: MTI, pestbuda.hu

Nyitókép: A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda üres kültéri medencéi (Fotó: MTI/Mohai Balázs)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó