Látványos fázisába ért a Szervita tér legújabb épületének kivitelezése: a vasbeton vázszerkezetre felkerültek a homlokzat tükörként működő üvegfelületei.

Ezúttal a látványtervek nem csaltak sokat: az új irodaház üveghomlokzata valóban tükörként működik (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A kerekded felületek könnyedebbé teszik az összhatást, a kissé megtört üveghomlokzaton izgalmasan tükröződnek a Szervita tér gyönyörű épületei (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A mintegy 14 900 négyzetméter alapterületű, hétszintes luxusépület vegyes funkciójú lesz. Félemeletén, földszintjén és -1 szintjén üzletek nyílnak, az 1–4. emeletig egy irodák bérbedásával foglalkozó cég, a SPACES dolgozói kapnak helyet. Efölött, az 5. és 6. emeleten egy-, két-, illetve háromszintes luxuslakásokat alakítanak ki külön lakossági bejárattal, tetőtéri kertekkel, terasszal és medencével. A négyszintes, 300 autó parkolását biztosító mélygarázst az épület leendő lakóin és látogatóin kívül a lakosság is használhatja majd. 

Az új épületben az irodáké lesz a főszerep, de bőven jut hely üzleteknek, luxuslakásoknak és parkolóháznak is (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A környezettudatos (LEED Platinum minősítésű) épületbe a nagy üvegfelületeknek köszönhetően sok természetes fény jut majd, energiahatékony lifteket építenek be és az esővizet is felhasználják, csökkentve ezáltal a vízfogyasztást. A ház a tervek szerint 2020 decemberére készül el teljesen. 

A Szervita Square Building névre keresztelt, 14 900 négyzetméteres összes alapterületű épület 2020 decemberére készül el teljesen (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Az épület helyén álló, Szabó István és Jakab Zoltán (Közti) által tervezett, irodaházként és parkolóházként is funkcionáló, 1973-ban épített épületet 2017-ben bontották le (a Szervita téri építkezésről szóló cikkeinket itt olvashatja el). 


Ennek az 1973-ban épült iroda- és pakolóháznak a helyén épült a mostani épület (Fotó: Fortepan/Képszám: 84839)

Nyitókép: A Szervita téri új irodaház a templom elől, a Petőfi Sándor utca felől nézve (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)