Elkezdődött a műszaki átadás a 3-as metró déli szakaszán

A cikk angol nyelvű változata: Technical acceptance procedure on southern section of M3 metro begins

2020. szeptember 23. 17:00

Várhatóan október végén, a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárása után az utasok birtokba vehetik a 3-as metrót.

Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások a 3-as metróvonal rekonstrukció alatt álló déli szakaszán – tájékoztatta a BKV Zrt. kedden az MTI-t.

Emlékeztetnek: a Kőbánya-Kispest és Népliget állomások között az állomásfelújítást a Strabag Építőipari Zrt., a vágányépítést, az alagúti biztosítóberendezésekre vonatkozó munkákat, illetve a vasúti távközlési és központi diszpécserrendszerek korszerűsítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi. Továbbá, a PRO-M Zrt. végzi az úgynevezett EDR országos hálózatbővítési, rádióslefedettség-kiépítési munkálatokat.

A Pöttyös utca megálló látványterve (Forrás: m3felujitas.hu)

A tájékoztatás szerint a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárása után, a BKV által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében adhatják át az utasoknak a megújult déli vonalszakaszt.

Az átadás-átvételt a jogszabályok szerint 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2020. október 22-én zárulhat a folyamat - tartalmazza a BKV közleménye.

Forrás: MTI

Nyitókép: A felújított 3-as metró egyik állomása (Fotó: budapest.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez nagyon jó lesz, hogy október végére végre átadják a felújított déli szakaszt. Ugyanakkor érthetetlen, hogy a középső szakasz felújításakor egymást követő állomásokat zárnak le egy időben.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó