A Puskás Aréna környezetének rendezését két ütemben valósítják meg. Az első ütemben már elkészült a több mint százezer négyzetméteres közpark, amelyben sétányokat, szökőkutat, játszótereket, futókört, sportpályákat alakítottak ki. 

Játszóterek is épültek Budapest új, több mint százezer négyzetméteres közparkjába, a Puskás Aréna mellett (Forrás: Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldala)

A nagyjából négy Hősök terének megfelelő nagyságú területen mosdók és ingyenes wifi is várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Külön figyelnek a park tisztaságára, a hulladékot szelektíven gyűjtik. A park megnyitásáról Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár számolt be közösségi oldalán. 

A zöldterületen a sportolni vágyókat az ikonikus szoborsor mellett egy új rekortán futópálya várja (Forrás: Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldala)  

A felújítás eredményeként átalakult a BOK csarnok környezete, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület pedig díszburkolatot kapott. Fürjes Balázs kiemelte azt is, hogy sikerült megmenteni és megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is. Itt alakították ki a futókört.

A fővárosi park egyben Budapest legújabb rendezvényhelyszíne is, hiszen a terület alkalmas koncertek, fesztiválok megrendezésére is.

A nyári melegben a szökőkút sokak kedvence lesz majd (Forrás: Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldala)   

A következő ütemben, a labdarúgó Európa-bajnokság után többek között kosárlabda-, kézilabda-, görhoki- és mini labdarúgópálya teszi még vonzóbbá a területet a sportolni vágyók számára.   

Nyitókép: Újjászületett a Puskás Aréna környezete (Forrás: Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldala)