Melyik közterületet nevezzék el Törőcsik Mariról Újbudán?

A cikk angol nyelvű változata: Which public area should be named after Mari Törőcsik in Újbuda?

2021. december 21. 14:00

Törőcsik Mari sok évig lakott Újbudán, ahol hamarosan közterületet neveznek el róla. A helyiek most szavazatukkal dönthetik el, hogy a jelenlegi Etele tér, a Függetlenségi park, az Etele park vagy a Feneketlen-tó körüli terület viselje-e a jövőben a legendás színésznő nevét.

Éveken keresztül élt Törőcsik Mari a XI. kerületi Vincellér utcában, nyilatkozatai szerint nagyon szerette a környéket, beleértve a Feneketlen-tó környezetét. 2016-ban kapta meg az Újbuda Díszpolgára címet, most pedig közterületet neveznek el róla.

A színésznő Vincellér utcai otthona (Fotó: googlemaps.com)

Azt, hogy melyik újbudai közterületet kereszteljék át a tiszteletére, a kerület lakói szavazással dönthetik el. A Törőcsik Mari nevét viselő négy lehetséges helyszín: Etele tér, Függetlenségi park, Etele park, Feneketlen-tó körüli terület.

A Feneketlen-tó környéke is a lehetséges helyszínek között van (Fotó: Róka László/MTI)

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész volt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A szavazatokat itt adhatják le az újbudaiak.

Forrás: ujbuda.hu

Nyitókép: Törőcsik Mari a Makk Károly rendezte Szerelem című filmben 1970-ben (Forrás: youtube.com) 

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A Függetlenségi Park átnevezése lenne célszerű, egy ostoba kommunista névtől lehetne megszabadulni.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó