Ahogy korábban beszámoltunk róla, tavaly megújult az V. kerületi Arany János utcának a Széchenyi rakpart és a Tüköry utca közötti része, jelenleg pedig tovább folytatódik a felújítás. A második ütem során az Október 6. utca és a Podmaniczky tér közötti szakasz újul meg. 

Tavaly újult meg az Arany János utcának a Széchenyi rakpart és a Tüköry utca közötti része (Fotó: Mai Belváros)

A járdát és az útpályát egy szintbe emelik, és természetes kőburkolattal fedik, új utcabútorokat és új kerékpártámaszokat is kihelyeznek – írja a Facebook-oldalán a Mai Belváros.

Az önkormányzat a fejlesztések során elsődleges szempontként figyel arra, hogy a zöld területek nagyságát növelje. A beruházás során kétoldali fasort telepítenek, ezzel a teljes fejlesztés végére egy közel száz fából álló fasor jön létre a Podmaniczky tér és a Duna között. Itt is a hagyományos és Stockholm-módszerrel történő faültetést alkalmazzák, és az akadálymentesítésre is külön figyelmet fordítanak. 

Látványterv a rekonstrukcióról (Fotó: Mai Belváros)

Mint írják, az Arany János utca felújításának első üteméhez hasonlóan itt is modernizálják a közvilágítást, LED-es világítást használnak, a közúti forgalom számára 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be, valamint kiszélesítik a járdát.

A Hercegprímás utca és az Arany János utca kereszteződésének keleti oldala egy új gyalogátkelőhellyel is bővül – olvasható a Mai Belváros bejegyzésében. Az érintett utcaszakaszokon a kivitelezés idején forgalomtechnikai változások léptek életbe. 

Forrás: Mai Belváros

Nyitókép: Folytatódik az Arany János utca felújítása (Fotó: Mai Belváros)