Továbbra is töretlen az érdeklődés a Budavári Palota elsőként újjáépített helyisége, a tavaly átadott Szent István-terem és a hozzá tartozó kiállítás iránt, már több mint 100 ezren nézték meg. Most a magyar labdarúgó-válogatott népszerű szövetségi kapitánya, Marco Rossi is ellátogatott a Szent István-terembe, ő volt a 100 324. látogató – olvasható a Várkapitányság lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében. 

Marco Rossi a látogatását megörökítő emléklappal a Szent István-teremben (Fotó: Kárász Karolina/Várkapitányság)

Az olasz labdarúgó, edző és kapitány korábban már többször ellátogatott a budai Várba, de csak most látta először az újjászületett Szent István-termet, amelyet lenyűgözőnek talált. Úgy vélte, feleségének is tetszene az aprólékosan megmunkált Zsolnay-kandalló, az olasz mesterek függönyei vagy az egyedülálló parketta látványa – tájékoztatott a Várkapitányság.

 A mester azt is elárulta, hogy először a feleségével járt a Budavári Palotanegyedben és jóleső érzés tölti el, amikor meglátja a Puskás Aréna körvonalait a Várból. A látogatást emléklap örökítette meg, amelyet Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója adott át a szövetségi kapitánynak – olvasható a sajtóközleményében.

A II. világháborúban elpusztult történelmi helyiség a Nemzeti Hauszmann Program részeként, az eredeti tervek alapján született újjá, 2021. augusztus 20-tól látogathatja a nagyközönség. 

Forrás: Várkapitányság

Nyitókép: Marco Rossi a Szent István-terem 100 324. látogatója (Fotó: Kárász Karolina/Várkapitányság)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Ahogy Ferenc József is láthatta – Bejártuk a magyar iparművészet egyik csodáját, a Budavári Palota újraalkotott Szent István-termét

„Zsenik voltak a királyi palota építészei” – állítja a Szent István-terem újratervezője

„A legpazarabb kandalló, ami eddig Magyarországon készült”