Új gyalogoskapcsolat jött létre Budapest egyik kiemelt jelentőségű csomópontjában, az Astoriánál. A Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötő gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet átkelni a VII. és a VIII. kerületet elválasztó Rákóczi úton – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Az új gyalogátkelő helye a Rákóczi úton (Fotó: BKK)

Az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.

A BKK híréből az is kiderül, hogy a beruházás révén a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdái között jelzőlámpás gyalogátkelőt építettek ki süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolattal, a Rákóczi úton új középsziget épült. A zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér felé haladó buszok megállóját a korábbi helyénél előrébb helyezték.

Az új zebra az akadálymentes és biztonságos közlekedést segíti (Fotó: BKK)

A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

Azt is hozzáteszik, hogy a gyalogosbarát fejlesztések részeként zajlik a munka az Örs vezér terénél, ahol az új gyalogátkelőnek köszönhetően gyorsabban, akadálymentesen lehet majd átkelni a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton a Sugárnál lévő HÉV-állomás, valamint az Árkád bevásárlóközpont között.

Forrás: BKK

Nyitókép: Elkészült a gyalogátkelő az Astoriánál (Fotó: BKK)