1956-ra emlékezik a református egyház

2016. október 13. 17:27

A forradalom 60. évfordulója alkalmából emlékülést és Kálvin téri istentiszteletet tart a Magyarországi Református Egyház.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek kiállása előtt tisztelegve a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinata október 14-én 13:00-tól emlékülést tart a Dunamelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében (Budapest, Ráday utca 28.).

A zsinati ülés Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök áhítatával kezdődik, köszöntőt mond Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán miniszter (EMMI), felszólalnak magyarországi és határon túli református ’56-osok, előadást tart Földváryné Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, teológiai előadást tart Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke, majd ünnepi nyilatkozatot fogad el a Zsinat, az MRE legfőbb tanácskozó és törvényhozó testülete.

Az 1956 őszén mártírhalált halt református teológusok emlékművének megkoszorúzása után, 16:30-kor a Kálvin téri református templomban (Budapest, Kálvin tér 7.) hálaadó, úrvacsorás istentiszteletet tartanak, melyen Fekete Károly tiszántúli püspök, az MRE Zsinatának lelkészi alelnöke prédikál.

(Forrás: közlemény.)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó