Téli pavilon készült a Vörösmarty-szobor védelmére

2019. november 24. 14:00

A Vörösmarty-szoborcsoport köré helyezett ideiglenes pavilon klasszikus formát idéz, megvédi szobrot a tél viszontagságaitól, egyben középpontba is helyezi az alkotást a megújult Vörösmarty téren. A szobrot különféle színű fényekkel felváltva világítják meg.

Idén is gazdag gasztronómiai kínálat, kézműves és iparművészeti termékek és ünnepi műsorok is várják az érdeklődőket január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, a Budapesti Téli Fesztivál és Vásáron – írja az MTI.

A téren lévő Vörösmarty-szobor eddig az ünnephez és a fővároshoz is méltatlan védelmet kapott a téli időszakban, a Hello Wood csapatának köszönhetően mostantól már egy innovatív építmény ad oltalmat a szobornak, amely egyúttal felhívja a figyelmet az értékeinkre.

A Vörösmarty-szobor a védelmére készült ideiglenes pavilonnal a Budapesti Téli Fesztivál és Vásáron a Vörösmarty téren (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója szerint Budapest a négy évszak fővárosa, amely 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. „Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből”.

Méltó téli védelmet kapott a Vörösmarty-szobor (Fotó: Darab Zsuzsa, Hello Wood)

Huszár András, a Hello Wood ügyvezetője igazgatója elmondta többek között azt, hogy a Vörösmarty-szobor védelmére készült pavilon ideiglenes, a téli szezon végén szétszedett elemei a következő télen újra összeállíthatók. A hatalmas, íves szerkezet könnyedségét a környezeti hatásoknak jól ellenálló tíz méter magas acéllemezek biztosítják, az esőtől védelmet nyújtó homlokzat átlátszó plexiből készült. A szobrot különféle színű fényekkel felváltva világítják meg.

Forrás: MTI

Nyitókép: Téli pavilon készült a Vörösmarty-szobor védelmére (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon jó ötlet, télen is látható a szobor.
A pavilon ízléses, jól megy a karácsonyi diszkivilágitáshoz is.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó