Hamarosan elkezdődik a VIII. kerületi Somogyi Béla utca megújulása – derül ki a józsefvárosi önkormányzat honlapjáról. Az előkészítő munkálatok  áprilisban indulnak, a kivitelezés a tervek szerint idén nyáron fog zajlani és szeptemberben fejeződik be.

A beruházás keretében növelnék a járdák és a teraszok, illetve a zöld területek nagyságát is (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)

A beruházás, amelynek keretében gyalogosbaráttá és zöldebbé tennék a Somogyi Béla utcát, a Blaha Lujza tér és a Gutenberg tér közötti közterületet érinti. Ahogyan arról a VIII. kerületi önkormányzat honlapján is lehet olvasni, az utca Blaha Lujza téri torkolatát úgy alakítanák át, hogy az csak a gyalogosok számára legyen nyitott.

További változás, hogy az úttestet a járdák szintjére emelnék, illetve Stáhly utca irányába egyirányú lenne a megújuló utca. A parkolóhelyek száma 30-cal csökkenne, de 50 felett maradna. A járdákat kiszélesítenék, főleg a Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtti részen, ahol így kényelmes várakozótér alakul ki. A járdák kiszélesítésének köszönhetően több kitelepülési lehetősége lesz az utcában lévő helyiségeknek. Nagyjából 350 négyzetméternyi új növényágyás létesülne, illetve több mint 30 új fát ültetnének el a tervek alapján.

A beruházást a Budapesti Közlekedési Központ valósítaná meg, kerületi önkormányzati forrásokból.

Forrás: jozsefvaros.hu

Nyitókép: A Somogyi Béla utca napjainkban (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)