Korábban beszámoltunk róla, hogy 2020-ban felújították a Horváth Mihály téri józsefvárosi Szent József-plébániatemplomot. A külső felújítást követően idén megújult a belső tér is. Ebből az alkalomból Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutatott be szeptember 18-án – írja az MTI.

A kéttornyos épület a magyarországi klasszicizáló késő barokk építészet jeles emléke. Tornyai 70 méter magasak (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A plébániatemplom 2019 tavaszán kezdődő rekonstrukciója két ütemben tartott, az első szakaszban a templom külső felújítása történt meg, ennek során egyebek mellett kicserélték a tetőt, restaurálták a homlokzaton található szobrokat, domborműveket és más díszítőelemeket, felújították a nyílászárókat és a templom lábazatát, restaurálták a templom óráit.

A józsefvárosi Szent József-plébániatemplom megújult belső tere (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutat be a megújult józsefvárosi Szent József-plébániatemplomban 2022. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A templom belső rekonstrukciója során megújult a fűthető „téli kápolna”, felújították a hittantermeket, és kiállítóteret is kialakítottak a templomban. Ezenkívül újjáépítették a szentélyt, új világítást, korszerű hangosítórendszert kapott a templom.

A külső és belső munkálatok a kivitelező információi szerint 1,8 milliárd forintból valósultak meg, ebből 1,2 milliárd volt az állami támogatás.

Nyitókép: A Horváth Mihály téri Szent József-plébániatemplom 2020-ban (Fotó: MTI/Mohai Balázs)