A XVII. kerületi Nyilas-tábla területére (Ferihegyi út – Szabadság sugárút közötti szakasz) csónakázótavat és egy új közösségi teret terveznek – derül ki a rakosmente.hu honlapról. Jelenleg ezen a helyen üres terület és leromlott állapotú épületek találhatóak.

A Nyilas-táblára tervezett megújuló terület látványterve (Fotó: rakosmente.hu)

Szeptember 21-én a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban – egy fórum keretében – az önkormányzat bemutatta a látványterveket a kerületi lakosoknak. Az eseményen a megjelentek javaslatokat fogalmazhattak meg, és feltehették kérdéseiket, amire Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester és a tervező csapat tagjai válaszoltak.

Játszóteret is kialakítanak a parkban, látványterv (Fotó: rakosmente.hu)
A Nyilas-táblára tervezett csónakázótó látványterve (Fotó: rakosmente.hu)

Közlik azt is, hogy már korábban felmerült egy többféle kikapcsolódásra alkalmas tó létrehozása Rákosmentén. A városközpont és a Rákos-patak közötti területen megvalósuló csónakázótó és megújuló környezete számos lehetőséget biztosít majd a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak: egy új közösségi tér jön létre a kerületben. A csónakázótavon kívül rendezvényterem, futókör, színpad, tanösvény, játszótér, kerékpárospihenő és kültéri fitneszpark is várja majd a látogatókat – derül ki az önkormányzat honlapjáról.

Forrás: rakosmente.hu

Nyitókép: A XVII. kerületi csónakázótó látványterve (Fotó: rakosmente.hu)