A Budai sétaösvény információs táblái az erdei turistaösvényekhez hasonlóan vezetik végig a látogatókat Bel-Budán az Elvis Presley tér és az Elek apó kútja közötti útvonalon. Az ösvény 5 kilométer hosszú és 10 állomásból áll, két óra alatt végig lehet rajta sétálni. A Duna közelében olyan tereket érint az út, mint például a Várkert bazár, a Clark Ádám tér, a Corvin tér és a Gyóni Géza tér.

A sétaösvényt közösségi tervezéssel hozta létre a Fővárosi Önkormányzat, a BKK Zrt. és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Európai Unió Horizont 2020 programjának keretében, a Cities-4-People K+F programon belül.

Ennek a programnak az a célja, hogy a sétálás élményét támogassa, ráébressze az embereket arra, hogy megéri a sokszor nagyobb időráfordítással járó gyaloglást választani. Sokszor előfordul, hogy a megszokott útvonalakon járva nem is vesszük észre milyen értékes városrészek mellett haladunk el. A sétaösvénnyel tehát ösztönzik a városlakókat a kimozdulásra, a város felfedezésére. Augusztusban a sétaösvény 10 érintett terén 10 rejtvényt is elhelyeztek. 

Forrás: budapest.hu

Nyitókép: A Budai sétaösvény egyik állomása (Forrás: cities4people.eu)