Lemond a zeneiskola számára felújított Damjanich utcai épületről a Freeszfe, új pályázatot írnak ki

2021. február 16. 19:00

A VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épületet a kerület korábbi vezetése a Molnár Antal Zeneiskola számára újíttatta fel, a napokban azonban Freeszfe Egyesület költözhetett bele. Az ügy kapcsán kitört botrány hatására az egyesület most közölte: a szemeszter végével lemondanak az épület bérleti jogáról. Hogy a zeneiskola végül megkapja-e a számára felújított házat, még nem tudható, az önkormányzat ugyanis új pályázatot ír ki az épület hasznosítására.

A szemeszter végével lemond a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogáról  a Freeszfe Egyesület – közölte Facebook-oldalán a civilszervezet. Hozzátették: kiköltözésük a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de „a Molnár Antal Zeneiskola vezetőségével folytatott egyeztetéseik alapján bíznak abban, hogy a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél talán intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, mely által a zeneiskola ügye rendeződhet”.

Bár az iskolát a korábbi VII. kerületi önkormányzat kifejezetten a zeneiskola számára újította fel több százmillió forintból, a Freeszfe bejelentését követően nem sokkal Erzsébetváros önkormányzata közölte: új pályázatot írnak ki a Damjanich utcai  épület hasznosítására.

A Damjanich utca 4. szám alatti iskolaépület felújítását 2018-ban kezdték meg és 2019-ben fejezték be (Fotó: Google Streetview)

Mint korábban megírtuk, a közelmúltban zeneiskola céljára újították fel azt a Damjanich utca 4. szám alatt álló iskolaépületet, amelyet az Erzsébetvárosi Önkormányzat 2021. február 8-án, hétfőn a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása ellen tiltakozó hallgatóknak adott át. A hivatalos bírósági dokumentumok szerint Szigetmonostoron működő, 2021-ben bejegyzett  Freeszfe Egyesület tagjai a térfoglalás jeléül az épület első emeleti erkélykorlátján  el is helyezték a hatalmas tenyeret ábrázoló emblémájukat, amelyen a járkelők az épületet birtokló egyesület nevét is olvashatják.

Az ingatlan Freeszfe-nek történő bérbeadása azért is keltett meglepetést, mert ezt az épületet Erzsébetváros előző vezetése a képviselő-testület egyhangú támogatásával a jelenleg több helyszínen működő, 600 fős Molnár Antal Zeneiskola számára újítatott fel, mégpedig az önkormányzat saját kötségvetéséből, több száz millió forintból, s a célnak megfelelően a zenei oktatáshoz szükséges hangszigetelt termeket alakítottak ki benne.

Nyitókép: A Damjanich utca 4. alatti iskolaépület napjainkban (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

 

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon helyes!
Nem is tudom, hogy kepzeltek ezt az egeszet...


Ugyanakkor a VII. kerület polgármesterében fel sem merült, hogy visszaadja az épületet a zeneiskolás gyerekeknek, hanem új pályázatot ír ki. Az ő posztjára kellene új pályázat!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó