A Falk Art Fórum keretében kinyílnak az utcában lévő galériák kapui, és bárki kedvére nézelődhet, válogathat az értékes alkotások és izgalmas programok között.

A sátrakban találkozni lehet például Závada Péter íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József Füles fotóművésszel, Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel, Gáti Anna enteriőrtervezővel is. A SIL - Design galériában Tálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter és a By The Way zenél, a Nagyházi Galériában pedig Záthor Gábor harmonika művész szórakoztatják a közönséget. A Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő harmonikázik. Folytatódnak a tavalyi művészeti és várostörténeti séták is az utcában és a galériákban Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével. A MissionArt Galéria Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg, a Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán pedig olyan keleti és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatók. 

A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot, a Bardoni Interieur pedig Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki. Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutat be, meghívott vendégei pedig egy ötvösöket oktató iskola tanulói, a szakma fogásait ismertetik meg a közönséggel. A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várja a látogatókat. A bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatják be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével. 

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák szomszédságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok, a Darius Antiques látogatói pedig egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg. Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állítja ki Türelmes életképek címmel, a Haas Galéria pedig első alkalommal rendez tárlatot kizárólag akvarellekből; Remek művek sorozatának XI. részeként Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festményét állítják ki. A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel ezen a napon.

(MTI)