Az idei év legjobban várt épületei közé sorolta a Magyar Zene Házát a CNN

A cikk angol nyelvű változata: CNN lists House of Hungarian Music among most anticipated buildings of 2021

2021. január 5. 18:00

A CNN amerikai hírtelevízió a világ legjobban várt, 2021-ben elkészülő épületei közé sorolta a Városligetben épülő Magyar Zene Házát, amely egyszerre lesz múzeum, zenei rendezvényhelyszín és oktatási központ is.

A CNN amerikai hírtelevízió The transformative buildings set to shape the world in 2021 című cikkében sorolta a Liget Budapest projekt keretében Budapesten épülő Magyar Zene Házát a világ legjobban várt épületei közé – írja az MTI.

Noha a világjárvány szerte a világon hátráltatja a beruházásokat, 2021-ben mégis jó néhány izgalmas épületet adnak át. Mivel ezeket az ingatlanokat évekkel ezelőtt tervezték, várhatóan nem fogják tükrözni a koronavírus-járvány óta előtérbe került tervezési prioritásokat, mégis összhangban vannak a legjobb kortárs építészet „polgárian nagyvonalú és fenntartható szellemével” – méltatja a listán szereplő épületeket a CNN cikke.

A Magyar​ Zene Háza​ szerkezetkész állapotban, 2020 szeptemberében (Fotó: Városliget Zrt.)

A világszerte ünnepelt japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett Magyar Zene Háza – amely egyszerre lesz múzeum, zenei rendezvényhelyszín és oktatási központ is – a Liget Budapest projekt egyik kiemelkedő beruházása, amely radikálisan újragondolja a magyar főváros legnagyobb parkját – írja a CNN.

Sokszínű programkínálat várja majd a látogatókat, látványterv (Fotó: Városliget Zrt.)

Mint a cikk kiemeli, a festői Városligeti-tó mellett épülő ház „hullámzó” tetőszerkezete engedi a fákat „áttörni” az ég felé. Az épület célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország gazdag zenei hagyományaira, de a nyilvánosan elérhető szolgáltatások a parklátogatókat is becsábítják majd a földszintre, amelynek áttetsző dizájnja elmossa a kint és a bent közötti különbséget.

A ház „hullámzó” tetőszerkezete engedi a fákat „áttörni” az ég felé (Fotó: Városliget Zrt.)

A listán a Magyar Zene Háza mellett olyan beruházások szerepelnek, mint a New York-i Far Rockaway Könyvtár, a Tajpeji Előadóművészeti Központ, a quitói Aquarela lakókomplexum, a rönnei (Dánia) Hotel Green Solution House (a világ első „klímapozitív” szállodája), az amszterdami OurDomain Student Housing diákotthon, a Sao Vicente-i Úszó Zenei Központ (Zöld-foki Köztársaság), valamint a Sunac Guangzhou Grand Theatre névre keresztelt kantoni színház.

Forrás: MTI

Nyitókép: Az idei év legjobban várt épületei közé sorolta a Magyar Zene Házát a CNN (Fotó: Városliget Zrt.)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az egesz Liget Projekt hasonloan nepszeru lenne ha elkeszulne, mert jol lett kitalalva es az egyes elemei egyenkent is magas szinvonalu munkak. Mar most latszik, hogy mennyivel zoldebb, esztetikusabb es elvezhetobb lesz a Varosliget mint eddig volt. A kormanynak nem lenne szabad meghatralnia, mert a fovaros nagyon ostoban viselkedik ebben a kerdesben. A kifogasaik egyszeruen nevetsegesek.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó