„A Meggyfa utcai játszótér felújítása 2021. február 1-jén kezdődik és várhatóan két hónapig tart” – írja az obuda.hu. A tervek szerint tavasszal, a jobb idő közeledtével már birtokba is vehetik a gyerekek a megújult játszóteret.

A III. kerületi játszótér korszerűsítése a burkolatok teljes felújítását, új padok és szemetesek, illetve játékok telepítését és új növények ültetését foglalja magában. A felújítás során a két gyalogosbejáratot szilárd burkolattal kötik össze. A kivitelezési munkálatok időtartama alatt a játszótér zárva tart.

A Meggyfa utcai játszótér kertépítészeti terve (Forrás: obuda.hu)

A III. kerületi újság beszámolója szerint a felújítás során átlós irányban térkővel burkolt járdát alakítanak ki, ehhez délről csatlakozik majd egy öntött, színes, gyümölcs tematikájú gumiburkolat, amely a nagyobb korosztály játékait foglalja magában: az áthelyezett fészekhintát, a spinnert, valamint az új laphintát. A tervek szerint ide ültetnek egy bokorfát is, amely árnyékot nyújt majd az alatta elterülő 3D-s ugróiskolán játszóknak – írja a lap.

A Meggyfa utcai játszótér 2018-ban (Fotó: obuda.hu)

A keleti oldalon új faszegélyezéssel ütéscsillapító homokburkolatba kerül a meglévő kötélvár. Északra pedig az ivókút is térkő burkolatba kerül, amivel egy kisebb tér alakul majd ki. A kicsik babahintája ugyancsak öntött ütéscsillapító gumiburkolatba kerül, amelynek a közepén egy 2D-s katicabogár fekszik majd. A meglévő homokozó a benne lévő asztalkával és csúszdával, a két trambulin, valamint a három rugós játék helye várhatóan nem változik.

A meglévő padok és székek a felújítást követően viszont új helyre kerülnek és helyet kap két új hulladékgyűjtő is.

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: Indul a Meggyfa utcai játszótér felújítása Óbudán (Fotó: obuda.hu)