Pénteken az emberi erőforrások miniszterének részvételével sajtótájékoztatót tartottak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet  frissen elkészült szakrendelőjében.  Mint itt elhangzott, a cél többek között az volt, hogy a kórház visszanyerje egykori státuszát, mivel az intézmény az 1932-es megnyitásakor az ország egyik legkorszerűbb kórházának számított.

Korszerű környezet várja hamarosan a gyógyulni várókat (fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

A Maglódi út és a Lavotta utca sarkán álló új szakrendelő alapjait még 2018-ban rakták le, és az Egészséges Budapest Program keretében épült föl. A program célja, hogy központi forrásból újuljanak meg nemcsak a főváros, hanem Pest megye egészségügyi intézményei. Az új szakrendelő bútorait, orvostechnikai eszközeit, illetve az informatikai rendszer beszerzéséhez és kialakítását további kormányzati támogatásokból fogják fedezni.    

Az új szakrendelő az Egészséges Budapest Program keretében épült fel (fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

Az MTI tájékoztatása szerint Stubnya Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta: Kőbánya és a XVII. kerület, valamint a Pest megyei agglomeráció egy részében lakó mintegy 240-250 ezer ember ellátásáért felelnek. A kórház működteti a X. és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelőt is.
 Az új, 5500 négyzetméteres szakrendelőbe megkezdődött az eddig a kőbányai egészségházban, illetve a kórházban elhelyezett járóbeteg-ellátás átköltözetése.

Forrás: MTI

Nyitókép: Facebook/Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet