A hetvenes évekből a jelenbe: 12 ezer négyzetméteres parkot újítottak föl Újbudán

A cikk angol nyelvű változata: Jumping to the present: Újbuda renovated 12 000 square metres of Parks

2021. március 20. 14:00

Az újbudai toronyházak között, a Tétényi út és a Fejér Lipót utca között lévő 12 ezer négyzetméteres, 1970-es évekbeli zöldterület helyett hatalmas, barátságos parkot alakítottak ki sétaúttal, pihenőhelyekkel, új fákkal és virágágyásokkal. A sportpályákat is felújították: kicserélték a pingpong-asztalokat, újraburkolták a kosárlabda- és focipályát is.

A XI. kerületi Tétényi út és a Fejér Lipót utca közötti, még az 1970-es években létesült zöldfelületen a korábbinál sokkal zöldebb park várja a pihenni vágyókat – írja az ujbuda.hu.

A kerület honlapja szerint a 12 000 négyzetméteres terület rehabilitációja során egyetlen fát sem vágtak ki, miközben 16 újat ültettek, az elöregedett cserjéseket pedig kitisztították. A pihenőhelyek és a főbb járdák környezetében 234 négyzetméteren telepítettek növényágyásokat, összesen 1340 virágos cserjével és évelővel.

Kialakítottak egy, a parkot körbejáró sétautat pihenőhelyekkel, a főbb járdák térkőburkolatot kaptak​ (Fotó: ujbuda.hu)

Mint írják, elbontották a rossz állapotú burkolatokat – helyükön mintegy 790 négyzetmétert füvesítettek –, illetve a korábbról megmaradt balesetveszélyes szegélyeket. A régi pingpong-asztalokat újakra cserélték, az újraaszfaltozott sportpályára kosárlabdapalánk és kapu került, kerítését labdafogó hálóval egészítették ki és ivókutat is telepítettek oda.

A park felülnézetből (Fotó: ujbuda.hu)

A korszerűsítés során kialakítottak egy, a parkot körbejáró sétautat pihenőhelyekkel, a főbb járdák térkőburkolatot kaptak, emellett kihelyeztek 16 új kukát, hat széket és 18 ülőkockát. A Fejér Lipót utcai toronyházak között pergolával árnyékolt találkozóhelyet hoztak létre.

Forrás: ujbuda.hu

Nyitókép: Felújították a Tétényi út és a Fejér Lipót utca közötti parkot Újbudán (Fotó: ujbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó