A városrészek értékeinek, identitásának bemutatására nyerhető el támogatás

A cikk angol nyelvű változata: A tender is announced for the presentation of the values and identity of the city districts

2023. január 17. 18:30

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódóan pályázatot írt ki a Budapesti Művelődési Központ, melyre a kerületi önkormányzatok által fenntartott kulturális intézmények jelentkezhetnek. A támogatást a városrészi identitást kifejező és a kerületi sajátosságokat bemutató kulturális és művészeti programok, rendezvények szervezésére lehet elnyerni.

Pályázatot írt ki adott ki a Budapesti Művelődési Központ, a Fővárosi Önkormányzat pénzügyi támogatásával, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából, a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan olyan kulturális és művészeti programok megvalósítására, amelyek a fővárosi kerületek, városrészek identitását, értékeit, kulturális gyökereit mutatják be.

A pályázatra a kerületi önkormányzatok által fenntartott közművelődési intézmények, kulturális központok, múzeumok, helytörténeti gyűjtemények, könyvtárak jelentkezhetnek, és legfeljebb nyolcmillió forint támogatást nyerhetnek el.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára emlékezünk 2023-ban​ ​(Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A felhívásban a pályázat egyik céljaként a helyi hagyományok innovatív módon történő átörökítését jelölték meg, valamint azt, hogy a főváros kerületeinek sajátosságai komplex módon jelenjenek meg az emlékév során, „átfogó képet festve Európa egyik meghatározó metropoliszáról, Budapestről”. Célként jelölték meg Budapest sokszínűségének újrafelfedezését is.

Hangsúlyozták, hogy előnyben részesülnek a kerület sajátosságait kiemelő programok, a nagy látogatószámot célzó események, valamint a kerületi civil szervezetekkel együttműködésben benyújtott programtervek.

A pályázatokat 2023. február 15-éig kell beadni, az eredményét a február 28. utáni napokban hirdetik ki.

Forrás: bmknet.hu

Nyitókép: Panoráma Budapestről (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó