Elkészült az V. kerület első zöld buszmegállója

2020. augusztus 28. 14:00

Zöld buszvárót adtak át a belvárosi József nádor téren. A növényekkel borított váró nemcsak szép, hanem a mikroklíma kedvező befolyásolásában, a levegőminőség javításában is szerepet játszik.

Átadták a főváros V. kerületének első zöld, növényekkel beültetett buszmegállóját a József nádor téren – tájékoztatta Belváros-Lipótváros Önkormányzata szerdán az MTI-t.

A növényekkel borított váró nem csupán újszerű, friss megjelenésű, a várakozóknak jobb komfortérzetet biztosító, hanem szerepet játszik a városi hőszigethatás csökkentésében, a mikroklíma kedvező befolyásolásában, a levegőminőség javításában, a por- és légnemű szennyezőanyagok megkötésében, valamint a biodiverzitás növelésében is – olvasható a közleményben.

A belváros első zöld, növényekkel beültetett buszmegállóját a József nádor téren helyezték el (Fotó: pestbuda.hu)

Szép látvány, s emellett a por- és légnemű szennyezőanyagok megkötésében is segít a zöld buszváró (Fotó: pestbuda.hu)

A növények vízellátásáról gépiesített öntözőberendezés gondoskodik majd, és hasznosítják a tetőre hulló csapadékot is a tetőszerkezet kialakításának köszönhetően.

A kerületi önkormányzat hangsúlyozta, a zöld és környezettudatos fejlesztéseket folytatják: fákat telepítenek, dolgoznak a kisgyermekes családok számára moshatópelenka-támogatáson, csomagolásmentes bolt bevezetésén, és további kerületi buszvárók zöldítési lehetőségét is vizsgálják.

Forrás: MTI

Nyitókép: Elkészült az V. kerület első zöld buszmegállója (Fotó: pestbuda.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szép, szép a zöld buszmegálló, de talán a József Nádor tér és a Vörösmarty tér felújításánál tervezhettek volna több zöldet a rengeteg térkő helyett.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó