Átadják csütörtök délután az M3-as metró felújított déli szakaszát, ezután november 6-áig a teljes vonalon járnak a szerelvények – írja az MTI.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. közös közleménye szerint a metró a teljes vonalon végighalad ugyan, de az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson a továbbiakban sem áll meg. Ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg.

Felvonó és lépcső a felújított Népliget állomáson (Fotó: BKV Zrt.)

A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni, azaz az átadás után is jár a Boráros tér felé a 223M, a Nagyvárad tér felé a 254M, a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbusz. A 200E autóbusszal – ahogy a metrófelújítás előtt is – napközben ismét Kőbánya-Kispestig, éjszaka pedig a Határ útig lehet utazni.

A felújított határ úti állomás (Fotó: BKV Zrt.)

A metróvonal felújítása november 7-étől, szombattól a rekonstrukció utolsó nagyobb ütemével, a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti középső vonalszakasz lezárásával folytatódik.

A metró ettől a naptól Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd, a kimaradó szakaszon a legtöbb helyen a buszsávban közlekedő, 45 másodpercenként induló pótlóbuszokkal lehet utazni. A metrópótlás részletes forgalmi rendjét a BKK hamarosan ismerteti.

Forrás: MTI

Nyitókép: Látványterv a felújított Pöttyös utcai állomásról (Forrás: BKK)