Eddig elzárt rommező újult meg a budavári Szent György téren

A cikk angol nyelvű változata: Ruins opened on Szent György Square in Buda Castle

2021. január 5. 10:00

Megnyílt az egykori Királyi Istálló eddig elzárt romterületének egy része a Szent György téren, a budai Várban. Megújították a tér zöldfelületeit és növényágyásait is, a terület új burkolatot és díszkivilágítást kapott.

Megnyitották a látogatók előtt a második világháború után lebontott Királyi Istálló romterületének egy részét a Budavári Palotanegyedben – olvashatjuk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán.

Megnyitották a látogatók előtt a második világháború után lebontott Királyi Istálló romterületének egy részét a Budavári Palotanegyedben (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

A terület új burkolatot, növényágyásokat, díszkivilágítást és ivókutat kapott. A helyszínen talált kövekből és tölgygerendákból készítettek új padokat is a területre (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

Mint írják, a korábban elhanyagolt és elkerített területet visszaadták az itt élőknek és az ide kirándulóknak. A hajdani istálló Szent György térre néző romos területe új burkolatot, növényágyásokat, díszkivilágítást és ivókutat kapott. Fenntartható módon a helyszínen talált kövekből és tölgygerendákból készített új padok is kerületek erre a területre. Ilyeneket a Szent György utca túloldalán, a Budavári Palota közvetlen környezetében is találunk a fák alatt, melyek kényelmes pihenőként szolgálnak majd a sétálóknak.

A fenntartható módon készített új padokból a Szent György utca túloldalán, a Budavári Palota közvetlen környezetében is elhelyeztek néhányat a fák alatt, melyek kényelmes pihenőként szolgálnak majd a sétálóknak (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

Megszépültek a tér zöldfelületei és növényágyásai is (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

A Szent György téren és környékén felújították a járófelületeket is, kijavították a botlásveszélyes bazalt kockaköveket (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

A bejegyzésben az is olvasható, hogy a Szent György téren és környékén felújították a járófelületeket is, kijavították a botlásveszélyes bazalt kockaköveket. Vörösfenyő pallókból készült mellvédre cserélték a következő években újjáépülő József főhercegi palota romterületének kerítését. Megújították a tér zöldfelületeit és növényágyásait is, így tavasztól őszig virágba borul majd az ország történelmi főtere. „Érdemes lesz tehát 2021-ben is nagyokat sétálni a megújuló Budavári Palotanegyedben!” – olvashatjuk a Nemzeti Hauszann Program Facebook-oldalán.

Nyitókép: Eddig elzárt rommező újult meg a budavári Szent György téren (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

Korábbi cikkünket is figyelmébe ajánljuk: Megújítják és zöldítik a budavári Szent György teret

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Meddig kell meg nezni azokat az iszonyatos zaszlorudakat?
Nem tudom kinek az otlete volt oda tenni oket annak idejen, de sokkal jobban nezne ki a ter nelkuluk.


Nagyon dicséretes, hogy amíg el nem készül a József főhercegi palota, addig ideiglenesen rendezik a területet, A zászlórudak kifejezetten jól néznek ki.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó