Ötemeletes épülettel bővül a ferencvárosi szakrendelő

A cikk angol nyelvű változata: Five-storey expansion of clinic in Ferencváros to go ahead

2021. május 5. 15:00

Megújul a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ, egy új, ötemeletes épülettel bővül az intézmény. Az Egészséges Budapest Program keretében a fejlesztésre a kormány összesen 5,6 milliárd forintot biztosít, az erről szóló kormányhatározat a napokban jelent meg.

Megkezdődött a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ felújításának a tervezése, a következő két évben pedig megújul és bővül az intézmény. A kormányhatározat szerint a kerületnek 4,8 milliárd forint támogatást nyújtanak egy új, öt emeletes épület felépítésére a Mester utcában. A tavalyi évben már 800 millió forintot biztosítottak a beruházásra. 

A ferencvárosi szakrendelő látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)

Ezzel megvalósul, hogy a különböző egészségügyi szolgáltatások, azaz a háziorvosi ellátás, az egynapos sebészet és a szakorvosi ellátások egy helyen elérhetők lesznek. A fejlesztés során új műszereket is biztosítanak a rendelőnek, valamint kilenc háziorvosi praxis is kialakításra kerül az új épületben.

A Mester utcai homlokzat látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)

Az építési engedélyezési eljárás és a kiviteli tervek elkészítése után várhatóan a jövő év elején megkezdődik a kivitelezés, a legmodernebb technikával felszerelt épületet pedig 2023. végén vehetik használatba a kerületi lakosok – olvasható a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján.

Nyitókép: A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ új épületének látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szerintem ez nem a Mester utca, hanem az Auróra, ami a VIII. kerületben van.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó