Megkezdődött a Műcsarnok felújításának előkészítése

A cikk angol nyelvű változata: Preparations for the renovation of the Kunsthalle have begun

2021. augusztus 26. 14:00

A Műcsarnok Hősök terén álló épülete a Millenniumi Kiállításra épült fel Schickedanz Albert építész tervei szerint. Fennállásának 125. éves évfordulóján megkezdődött az épület teljes körű felújításának előkészítése.

A Műcsarnok teljes körű rekonstrukciójának és korszerűsítésének tervezésére, engedélyeztetésére, valamint a homlokzat felújítására írt ki közbeszerzési pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia. 

A felújítás első ütemében a Műcsarnok homlokzatát és a timpanont újítják fel, erre lehet következtetni a közbeszerzési kiírásból (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A kiírás alapján egyrészt a háromszintes, alápincézett Műcsarnok energetikai építészeti rekonstrukciójának terveit kell elkészíteni, másrészt a homlokzat felújításának kivitelezését. Ez magába foglalja többek között a kőoszlopok, pilaszterek, lépcsők, a támfal, a padló és a timpanon restaurátori munkálatait is.  Tervezőket keresnek a Műcsarnok energetikai építészeti rekonstrukciójához (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)  

A közbeszerzési eljárására október 4-ig kell beadni a pályázatokat.

Nyitókép: A Műcsarnok a Hősök terén (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Egyszer majd a Hősök terét körbeölelő töredezett aszfaltsivataggal is kezdeni kéne valamit...

Válaszok:
Sándor | 2021. szeptember 2. 13:15

Szerintem a turistabuszok miatt ilyen a burkolat, meg a magyar aszfalt (sőt, mivel cég: Magyar Aszfalt) minősége a szovjet elvárásoknak volt megfelelő és ma sem jobb a burkolatok anyaga.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó