Közösségi tervezéssel újul meg a Markusovszky tér: Ferencváros kedvelt találkozópontja 9000 négyzetméteren változik. Komplex tervezési folyamatban újul meg Budapest IX. kerületében a Markusovszky tér: a Ferencvárosi Önkormányzat online és nyomtatott kérdőívek formájában kéri a helyi lakosságot, hogy véleményükkel és ötleteikkel segítsék a tervezést.

A tér felújítása a környező épületekkel összhangban, a nemrég átadott Millenáris Széllkapu parkot is jegyző TSPC tervezőinek közreműködésével valósulhat meg.

A lakosság véleményét és ötleteit is várják a tér felújításához (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)

A Kinizsi, Köztelek, Biblia utcák és az Üllői út közötti területén lévő tér jelenleg az elmúlt évek fejlesztései ellenére sem megfelelő állapotú, a meglévő és nemrég megújult funkciók sem töltik be maradéktalanul a szerepüket. Mindezért a tér építészeti és tájépítészeti újragondolása mindenképpen szükséges.

A felújításban szerepet vállaló önkormányzat és a tervezőcsapat szeretné, ha a Markusovszky tér egy esztétikus, funkcionálisan átgondolt és biztonságos pontja lenne Ferencvárosnak, ahol biztosított a kikapcsolódás és ahol egymás mellett megvalósulnak a különböző csoportok igényei.

Ferencváros kedvelt találkozópontja 9000 négyzetméteren változik​ (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)

A közösségi tervezés során a környéken élőknek lehetőségük lesz véleményt formálni arról, hogy hogyan képzelik el a park, a játszótér, a kutyafuttató, a sportolás tereinek használatát. Az önkormányzat a környék súlyos parkolási nehézségeit és a tér melletti, jelenleg rendezetlen parkolási helyzetet mélygarázs kialakításával szeretné enyhíteni, a lakók erről is véleményt formálhatnak.

A kérdőív az alábbi linken elérhető szeptember 25-től: https://www.kozossegitervezes.hu/dialogs/markusovszky

Forrás: TSPC, ferencvaros.hu

Nyitókép: Köszösségi tervezéssel megújul a Markusovszky tér (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)