Január 23-án adják át a Deák tér és a Ferenciek tere metrómegállókat

A cikk angol nyelvű változata: The Deák Square and Ferenciek Square metro stations will be handed over on 23 January

2023. január 11. 18:00

Január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt. A tervek szerint március közepétől fog a teljes vonalon járni a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Az M3-as metró felújítása újabb szakaszához érkezik: január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt – írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ január 11-i közleménye alapján.

Az átadás után Kőbánya-Kispesttől már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró – írják. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad téren pedig az állomás felújítása miatt továbbra sem állnak meg a szerelvények.

A 3-as metró felújítása 2023 második negyedévében fejeződik be (Fotó: bkk.hu)

Az átadás napján, január 23-án a pótlóbuszok napközben még a Kálvin térig közlekednek, 21 órától pedig az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig pótlóbusszal lehet utazni. Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren – az állomás felújítása miatt – a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg. Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

A M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Forrás: MTI

Nyitókép: Január 23-án átadják a Ferenciek tere és Deák téri metrómegállókat (Fotó: bkk.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Aranyszínű lett a metrómegálló a Ferenciek terén

Összesen 4 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az állomásnév táblák továbbra sincsenek kivilágítva. A magyarok még úgy-ahogy felismerik az állomást, de a külföldiek csak nyújtogatják a nyakukat. hogy hol vannak. Egy LED sor még utólag is elhelyezhető a táblák felett.

Válaszok:
Sándor | 2023. január 22. 15:21

Csak reménykedem? hogy a Lehel téri megállóba mozgólépcsőt, vagy liftet szerelnek tekintettel a gyerekesekre, az idősekre és a mozgáskorlátozottakra, de mindenkire, aki bevásárolt a Lehelen.


Ledsor.. Nem kérlek, csináljanak rendes kivilágított táblákat, három fénycső a felirat alá elég. Itt a közelben van egy órás, és a kirakatában egy hátulról megvilágított "órás" felirat. Az utca túloldaláról is látható, és csak két becsavarható LED égő van alatta, összesen 10 Watt fogyasztással.


Rémes, hogy az oroszok nagyságrenddel szebb állomásokat és modernebb metró kocsikat készítenek!
https://www.youtube.com/watch?..
A megállók neve itt sincs kivilágítva..Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó