Január 23-án adják át a Deák tér és a Ferenciek tere metrómegállókat

A cikk angol nyelvű változata: The Deák Square and Ferenciek Square metro stations will be handed over on 23 January

2023. január 11. 18:00

Január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt. A tervek szerint március közepétől fog a teljes vonalon járni a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Az M3-as metró felújítása újabb szakaszához érkezik: január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt – írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ január 11-i közleménye alapján.

Az átadás után Kőbánya-Kispesttől már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró – írják. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad téren pedig az állomás felújítása miatt továbbra sem állnak meg a szerelvények.

A 3-as metró felújítása 2023 második negyedévében fejeződik be (Fotó: bkk.hu)

Az átadás napján, január 23-án a pótlóbuszok napközben még a Kálvin térig közlekednek, 21 órától pedig az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig pótlóbusszal lehet utazni. Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren – az állomás felújítása miatt – a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg. Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

A M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Forrás: MTI

Nyitókép: Január 23-án átadják a Ferenciek tere és Deák téri metrómegállókat (Fotó: bkk.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Aranyszínű lett a metrómegálló a Ferenciek terén

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az állomásnév táblák továbbra sincsenek kivilágítva. A magyarok még úgy-ahogy felismerik az állomást, de a külföldiek csak nyújtogatják a nyakukat. hogy hol vannak. Egy LED sor még utólag is elhelyezhető a táblák felett.

Válaszok:
Sándor | 2023. január 22. 15:21

Csak reménykedem? hogy a Lehel téri megállóba mozgólépcsőt, vagy liftet szerelnek tekintettel a gyerekesekre, az idősekre és a mozgáskorlátozottakra, de mindenkire, aki bevásárolt a Lehelen.


Ledsor.. Nem kérlek, csináljanak rendes kivilágított táblákat, három fénycső a felirat alá elég. Itt a közelben van egy órás, és a kirakatában egy hátulról megvilágított "órás" felirat. Az utca túloldaláról is látható, és csak két becsavarható LED égő van alatta, összesen 10 Watt fogyasztással.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó