A végéhez közeledik a Corvin Áruház külső felújítása, a kivitelező április 28-án elkezdte bontani a homlokzatot takaró állványzatot, így hamarosan teljesen láthatóvá válik a Blaha Lujza tér szimbolikus épülete – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Azt írják, az állványrendszer eltávolításának köszönhetően a szakemberek hozzáférhetnek az áruház lábazatához, hogy annak környezetében lerakják a térburkolatot. Erre korábban – a Blaha Lujza téren zajló burkolatépítéskor – nem volt lehetőség az állvány miatt.

A Corvin Áruház a Blaha Lujza téren 1961-ben (Fotó: Fortepan/Képszám: 102393)

A munkavégzés idejére a kivitelező előreláthatólag három hétre elkeríti a Corvin Áruház homlokzatának környezetében érintett területet. A BKK kéri az arra közlekedőket, hogy a munkaterületet határoló kerítésnél elhaladva fokozottan figyeljenek.

A felújított Blaha Lujza teret tavaly december 10-én adták át (Fotó: BKK)

A burkolatépítéssel egy időben lehetővé válik, hogy elvégezzék a tér átadásakor a téli időjárás miatt tavaszra időzített munkákat. Közéjük tartozik például a tér burkolatából fellövellő vízjáték és a gombaszökőkút működésének finomhangolása. 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ 

Nyitókép: Hamarosan láthatóvá válik a Corvin Áruház homlokzata a Blaha Lujza téren (Fotó: BKK)

KORÁBBI CIKKEK:

A Corvin Áruház csodái – Kívül és belül is igényes díszítéseket rejtett a város egykori büszkesége

Újra előbújt a Corvin Áruház eredeti homlokzata, elkezdődhet az épület megújulása